Un milionari africà
Autor: Grant Allen
Traducció: Teresa Solana
ISBN: 978-84-19627-17-9
Pàgines: 210
Publicat: setembre 2023
Dimensions: 13,5 x 20 cm
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Biblioteca Clandestina
Gènere: Narrativa
Numeració: 4
Sinopsi:

Seymour Wilbraham Wentworth està casat amb la germana de Sir Charles Vandrift, un milionari que ha fet fortuna a l’Àfrica. La seva vida transcorre plà- cidament entre viatges a llocs exòtics i sopars de luxe amb la família política. Tot canvia quan, a la Ri- vera Francesa, coneix el Coronel Cuthbert Clay, un home culte i carismàtic. Però hi ha una cosa que no sap: Clay és un mestre de la disfressa, un estafador professional disposat a apoderar-se de la fortuna de Vandrift. Clay els seguirà a través de tres conti- nents i, sota identitats diferents, els enganyarà una vegada rere l’altra.

Un milionari africà retrata a la perfecció l’Anglaterra de finals del segle XIX, totalment dependent de les seves colònies. A la novel·la, Grant Allen, conegut per les seves idees liberals, en fa una crítica sub- til sense comprometre l’entreteniment. El Coronel Clay, considerat el primer criminal protagonista de la ficció occidental, es guanya el nostre afecte i ens fa passar pàgina rere pàgina per saber quina s’em- pescarà per aconseguir el seu objectiu. A mesura que avança l’acció, la fina línia entre el bé i el mal es difumina. Arribats a l’última pàgina, no podem evitar preguntar-nos: qui és veritablement l’estafa- dor?

Sobre l'autor:

Grant Allen (1848, Kingston, Canadà-1899, Haslemere, Anglaterra) va ser un escriptor i científic canadenc-anglès. Fill d’un clergue irlandès emigrat a Canadà, va passar la seva infantesa i adolescència entre Amèrica i Europa. Finalment, va instal·lar-se al Continent per completar els seus estudis. Després treballar com a professor a la Universitat de Brighton i al Queen’s College, a Jamaica, va de- dicar-se exclusivament a l’escriptura. La seva carrera literària va des del misteri i la ciència-ficció fins a la divulgació científica, sempre marcada per les idees progressistes d’Allen, ferm defensor de la teoria de l’evolució i el Darwinisme. La seva novel·la The Woman Who Did, referent de la literatura feminista, va ser especialment polèmica per presentar una protagonista que es rebel·la contra les convencions socials de l’època.

© Editorial Clandestina 2024