Crims.cat
La Cua de Palla, retrat en groc i negre
Autor: Jordi Canal i Artigas / Àlex Martín Escribà
ISBN: 978-84-15098-31-7
Pàgines: 400
Publicat: 2011
Dimensions: 16 x 21
Format: Rústica con solapas
Col·lecció: Crims.cat
Gènere: Assaig
Sinopsi:
Parlar de La Cua de Palla és traçar una història de gairebé cinquanta anys, atzarosa, plena d’alts i baixos, de grocs i negres, que ha portat i encara porta molta «cua». A les vostres mans teniu un llibre que pretén ―sense pistola en mà― convertir-se en un assaig de referència del que ha estat la història de la col·lecció de novel·la criminal més important de Catalunya. Bona part d’aquests raonaments ens han dut a compilar, analitzar, explicar i il·lustrar la gran repercussió que La Cua de Palla ha tingut i encara té en el nostre imaginari col·lectiu.
Vista la seva transcendència i importància calia fer-ne una anàlisi completa que englobés tota la seva trajectòria.
- La història i anàlisi de totes les etapes de La Cua de Palla.        
- Una obra de consulta sobre la col.lecció i les seves adaptacions cinematogràfiques.
- Una història del gènere negre i policíac des dels anys seixanta a Catalunya i Espanya dels anys seixanta a Catalunya i Espanya.                                
-32 pàgines il·lustrades amb les cobertes de La Cua de Palla.
Sobre l'autor:

Jordi Canal i Artigas (Berga, 1955). Bibliotecari i difusor del gènere negre i policíac. Director de la Biblioteca la Bòbila de l’Hospitalet, primera biblioteca pública del país dedicada a aquesta especialitat; és el creador del fanzine L’H Confidencial i del primer club de lectura de novel·la negra a l’Estat espanyol. Des de 2007 coordina del Premi internacional de novel·la negra L’H Confidencial.
Àlex Martín Escribà (Barcelona, 1974). Professor de llengua i literatura catalanes i codirector del Congrés de Novel·la i Cinema Negre a la Universitat de Salamanca. Part de la seva activitat investigadora se centra en l’estudi del gènere negre i policíac en llengua castellana i catalana. És autor de diverses publicacions sobre el gènere negre entre les quals destaca Catalana i criminal, un assaig que recull l’estudi de la novel·la policíaca catalana del segle XX.

© Editorial Clandestina 2024