Crims.cat
Entre les ombres
Autor: X. R. Trigo
ISBN: 978-84-18584-22-0
Pàgines: 304
Publicat: 2021
Dimensions: 13,5 × 21,5 cm
Format: Rústic amb solapes
Col·lecció: Crims.cat
Gènere: Novel·la negra
Numeració: 63
Sinopsi:
A París, tot just abans de les protestes del Maig del 68, tres joves models ucraïneses de la revista Vogue desapareixen en estranyes circumstàncies. Mentrestant, l’Erika Ernemann ha deixat la policia alemanya, viu en una fàbrica abandonada a Berlín, on té l’estudi, i enllesteix amb molta cura els preparatius del seu suïcidi, incapaç com és d’enfrontar-se als traumes del passat.
 
Quan menys s’ho espera, li arriben notícies dels assassins que fa anys que persegueix. L’Erika aparca el dolor dels vells records i decideix viatjar a la capital francesa, per mirar d’investigar aquests fets. Amb l’ajuda del periodista Pierre Bouyon i d’altres personatges mirarà d’esbrinar el perquè de tot plegat. Sap que un cop més està obligada a enfrontar-se a la seva pròpia història personal.
 
Després de L’objectiu del crim, X. R. Trigo ens ofereix un nou cas policial de la fotògrafa Erika Ernemann, ambientat en aquesta ocasió a les darreries dels anys seixanta. L’acció transcorre també entre Berlín, Budapest i Ucraïna, sempre amb el rerefons de la història de les càmeres clàssiques, la bellesa de les imatges fotogràfiques que, com la mateixa trama, va sorgint com la llum a través de les ombres, sempre tenebroses.
Sobre l'autor:
Xulio Ricardo Trigo (Betanzos, La Coruña, 1959) és escriptor i fotògraf. Dins el gènere negre ha publicat dos títols, La mort salobre i L’objectiu del crim. A més a més, ha publicat més d’una dotzena de novel·les, entre les quals destaquen Després de l’oblit, Els secrets de la reina, El somni de Tàrraco o La noia de la Resistència. Ha guanyat premis com l’Ausiàs March, el Maria Mercè Marçal o el Nèstor Luján, entre d’altres. Col·laborador habitual dels mitjans, han vist la llum textos i fotografies seves a El Temps, Diari de Barcelona, Avui, Serra d’Or, L’illa dels llibres o La Vanguardia. També ha publicat poesia, com a autor i com a traductor.
Com a fotògraf, treballa sobretot en blanc i negre, molt especialment retrat o relacionant literatura i fotografia. En aquest camp ha fet exposicions individuals a Barcelona, Saragossa, Sitges, Tarragona, Reus, Tortosa i un llarg etcètera. Viu a Tarragona.
© Editorial Clandestina 2024