Tres relats de passió
Autor: Stefan Zweig
Traducció: Lídia Álvarez Grifoll
ISBN: 978-84-19627-37-7
Pàgines: 200
Publicat: 8/4/2024
Dimensions: 13,5x20
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Biblioteca Clandestina
Gènere: Narrativa
Numeració: 7
Sinopsi:

Un metge europeu a Malàisia que s’obsessiona fins a la bogeria amb una dona de l’alta societat, un matrimoni que es degrada i una nit novel·lesca que canviarà per sempre el destí del protagonista. Aquestes són les premisses dels tres relats seleccionats per a aquesta antologia, que van aparèixer el 1922 a l’editorial Insel de Leipzig. Tots tenen un element en comú: les conseqüències devastadores de la passió humana en vides aparentment ordinàries.

Stefan Zweig, considerat el mestre de la Novelle o novel·la curta, és un dels autors més importants del segle XX. La seva capacitat per abordar temes universals amb poques paraules l’ha convertit en un referent literari imprescindible. Amb aquest recull, volem oferir als lectors la possibilitat de llegir alguns dels seus relats menys coneguts. El resultat és un tast del millor Zweig, aquell que explora amb valentia els racons foscos de l’ànima humana. Les seves històries són sinceres, inquietants, commovedores i frustrants, perquè ens conviden a confrontar-nos amb les ombres que tots portem a dins.

Sobre l'autor:

Stefan Zweig (1881, Viena, Imperi Austrohongarès - 1942, Petrópolis, Brasil) va ser un escriptor conegut per les seves biografies i relats. Nascut en una família jueva benestant, va estudiar filosofia i història de la literatura, gràcies al qual va entrar en contacte amb l’avantguarda cultural vienesa. La seva carrera literària, molt prolífica, inclou obres de ficció com Amok o Novel·la d’escacs i de no-ficció, com la biografia de Maria Antonieta o les seves memòries El món d’ahir, un testimoni de l’Europa anterior a la Primera Guerra Mundial. Amb l’ascens del nazisme, tant la seva carrera com la seva vida personal es van veure amenaçades. Va emigrar a diversos països i, finalment, es va establir al Brasil. Tot i la vida lluny del Vell Continent, l’amenaça d’un triomf del Tercer Reich va portar-lo, juntament amb la seva dona, a suïcidar-se.

© Editorial Clandestina 2024