Crims.cat
Suïcidis S.A
Autor: Mariló Àlvarez
ISBN: 978-84-18584-65-7
Pàgines: 180
Publicat: 2022
Dimensions: 13,5 x 21,5
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Crims.cat
Gènere: Novel·la negra
Numeració: 70
Sinopsi:
La Queralt, psicòloga de formació, treballa al Centre d’Assistència al Suïcidi (C.A.S.) número dotze, un organisme adscrit a la Seguretat Social que regula les sol·licituds de suïcidi dels seus pacients. La seva tasca consisteix a valorar cada cas i actuar-hi en conseqüència, sovint administrant fàrmacs mortals a aquelles persones que reuneixen els requisits adequats per accelerar la seva mort: malalties terminals, depressions cròniques, traumes familiars... Tot plegat, molt senzill i higiènic, si no fos perquè un matí li cau a les mans un expedient inesperat, que l’obligarà a prendre decisions dràstiques i plantejar-se qüestions que afectaran seriosament la seva vida.
 
En un món postpandèmic alternatiu i cada cop més tecnològic, on el suïcidi es controla i s’impulsa des de la sanitat pública, quin valor es dona a la vida de les persones? Què se n’ha fet de la capacitat de lluita? Per què aquest tipus de mort s’ha convertit en el principal problema de salut pública? 
 
Suïcidis S.A., de Mariló Álvarez, va resultar guardonada ex aequo amb el IX Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana 2022. 
 

Sobre l'autor:
Mariló Àlvarez Sanchis (Picassent, 1987) és llicenciada en Periodisme, editora i escriptora. Dins de la narrativa, ha conreat sobretot la literatura juvenil de gènere, especialment la ciència-ficció i la fantasia. 

El 2018 va publicar la seva primera novel·la, La primera onada (Edicions Bromera) —traduïda al castellà com La primera oleada (Algar, 2021)—, així com el seu primer recull de contes de ciència-ficció, Relats d’un futur imperfecte (Edelvives – Baula). 

El 2020 va ser guardonada amb el Premi València Nova de Narrativa per La taxidermista d’emocions (Edicions Bromera), una novel·la de caire realista a cavall entre la literatura per a adults i la literatura juvenil. 

A més a més, també ha publicat diversos relats i il·lustracions en revistes, diaris i suplements culturals, com Gargots o Arts.

© Editorial Clandestina 2024