Crims.cat
Rafael Tasis, novel·lista policíac
Autor: Àlex Martín
ISBN: 978-84-15900-90-0
Pàgines: 216
Publicat: 2015
Dimensions: 16x21
Format: Rústica con solapas
Col·lecció: Crims.cat
Gènere: Assaig
Sinopsi:
Titllada com a literatura de pur entreteniment i desvinculada del gènere novel·lístic amb majúscula, la novel·la policíaca a Catalunya va tenir uns inicis ben dificultosos. Rafael Tasis i Marca (1906-1966) fou el primer en adonar-se de les possibilitats que aquest gènere podia tenir entre els seus contemporanis. Fruit d’aquesta convicció, aquest assaig recull la recepció i terminologia del gènere a casa nostra, així com l’anàlisi de l’obra policíaca de l’escriptor: novel·les, traduccions, articles teòrics, opinions, documentació inèdita i un epistolari són una bona mostra del seu grau d’implicació.
Rafael Tasis, novel·lista policíac, a més de tractar en profunditat els inicis d’un gènere llavors poc conegut al nostre país, ens permetrà submergir-nos en les vicissituds d’una època difícil de la literatura catalana, i d’un temps en què escriure novel·la policíaca en català era, si més no, extravagant i publicar-la, una quimera. És per això que aquest estudi resulta imprescindible per a tots aquells que vulguin descobrir o conèixer millor el nostre Edgar Allan Poe català.
Sobre l'autor:
Àlex Martín Escribà (Barcelona, 1974) és professor de llengua i literatura catalanes i codirector del Congrés de Novel·la i Cinema Negre a la Universitat de Salamanca. Part de la seva activitat investigadora es centra en l’estudi del gènere negre i policíac en llengua catalana i castellana. És autor de diverses publicacions i director de la col·lecció «crims.cat» de l’editorial Alrevés.
© Editorial Clandestina 2024