Crims.cat
Porcs
Autor: Jordi Santasusagna
ISBN: 978-84-18584-12-1
Pàgines: 228
Publicat: 2021
Dimensions: 13,5x21,5
Format: Rústic amb solapes
Col·lecció: Crims.cat
Gènere: Novel·la negra
Numeració: 61
Sinopsi:
Matallops és un petit poble de gairebé cinc-cents habitants, situat a la falda de la cinglera del Prepirineu. El 1992, concretament el mateix vespre de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona, hi arriba l’Andreu Massot, més conegut com el Quisca, un agre i brut matador de porcs que viu en una masia vella i deplorable i que acaba de tornar de Cuba acompanyat de la seva esposa, la Maylin. Però la vida de l’Andreu a Matallops és tan primitiva que la pobra noia no hi pot passar ni una sola nit. Aquesta serà l’última desgràcia que el dèbil enteniment del Quisca podrà suportar. 
Mentrestant, el seu germà gran torna inesperadament després de més de cinquanta anys de no saber-ne res, i junts porten a terme una sèrie de venjances despietades pels greuges que ha patit la família des de la Guerra Civil, temps en què el gran dels Massot es va emboscar per no haver d’anar a la guerra.
Porcs —obra guardonada amb el VIII Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana— és una història rural amb diversos salts temporals, personatges perdedors i rancúnies familiars, marcada per les creences i supersticions que envolten els Urpians, nom que reben els cingles de Matallops per una llegenda negra del segle XVIII, rerefons de totes les desgràcies del poble.
Sobre l'autor:
Jordi Santasusagna i Davins (Cardona, 1971). Escriptor, guionista i actor. Lligat des de ben jove al teatre, és l’autor d’una vintena d’obres de tots els gèneres. Va debutar al món de la narrativa l’any 2011 amb L’infern d’alabastre, i després van venir altres títols com L’Aleman (2013), La lluna de Praga (2014) i Bandera negra (2014). 

© Editorial Clandestina 2024