Crims.cat
Marsella confidencial
Autor: François Thomazeau
ISBN: 978-84-18584-53-4
Pàgines: 386
Publicat: 2022
Dimensions: 13,5 × 21,5 cm
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Crims.cat
Gènere: Novel·la negra
Numeració: 68
Sinopsi:
Marsella, abril de 1936. Una setmana abans de les eleccions legislatives, un guardià anomenat Antoine Cardella és brutalment abatut a trets en un carrer d’un barri popular, entre els locals de campanya política del candidat socialista Pierre-Ferri Pisani i el de Simon Sabiani, líder de l’extrema dreta.
A qui beneficia l’assassinat d’aquest policia, conegut pels seus compromisos i fidelitats amb tots els polítics? Doncs a tothom i a ningú, perquè en aquesta història hi ha un bon grapat d’amistats entrellaçades, enemistats i arranjaments, aliances interessades o disputes efímeres dins la selva d’una ciutat rebel i violenta en plena decadència. Mentre Cardella sobreviu a l’hospital en estat crític, anem descobrint les misèries d’un sistema mafiós.
Després de Consulting (núm. 21), François Thomazeau torna a la col·lecció «crims.cat» amb una història inspirada en L. A. Confidencial de James Ellroy, i que ens explica la gènesi de la violència i la història tràgica que encara avui viu la ciutat de Marsella.
Sobre l'autor:

François Thomazeau va néixer a Lille el 1961 i actualment viu a Marsella. És considerat un dels pioners del neopolar marsellès juntament amb Jean-Claude Izzo i Philippe Carrese. És periodista esportiu, editor i traductor. Ha publicat llibres, assajos i guies de tota mena. Aquí destaquem les seves novel·les negres amb títols com Tontons (2007), Le maillot jaune s’est échappé (2010) i Les anneaux de la honte (2012), entre una llarga llista. Consulting (2010) és la seva primera novel·la traduïda a l’Estat espanyol. 

© Editorial Clandestina 2024