Crims.cat
L'Ètica
Autor: Sebastià Jovani
ISBN: 978-84-15900-31-3
Pàgines: 352
Publicat: 2014
Dimensions: 13,5 x 20
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Crims.cat
Gènere: Novel·la negra
Numeració: 11
Sinopsi:
El meticulós i desenganyat sergent Héctor Beltrán i els seus homes s'enfronten al rastre de crims que un assassí anomenat Kakurenbo està deixant al seu pas: el cos esquarterat d'un noi de tretze anys i la desaparició d'una altra noia de la mateixa edat.
Enmig d'un llot de falsos moviments, violència soterrada i creixent desesperació, irromp el personatge de Gabriel Espinosa, un fred i metòdic investigador privat amb una experiència tan solvent com implacable, que es fa càrrec del cas de Valentina, la noia segrestada per Kakurenbo. La seva particular exploració de l'assumpte contrasta amb la manca d'avenços de l’equip de Beltrán.
Però el decurs del que semblen dues investigacions paral·leles aviat es transforma en un polièdric trencadís d'identitats, en un tapís de mirades i malsons especulars; res ni ningú no sembla estar al marge de la pertorbadora insània que, com una boira, comença a propagar-se per tots i cada un dels porus i racons de la trama.
Sobre l'autor:

Sebastià Jovani (Barcelona, 1977) és llicenciat en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzat en Estètica per la Universitat de Barcelona. És novel·lista, poeta, assagista i agitador cultural a hores convingudes. Ha publicat l'assaig Los Libros del Diablo (Llibres de l'Índex / Ediciones de la Tempestad, 2006) i les novel·les Emulsió de Ferro (La Magrana, 2009, Premi Brigada 21 a la millor novel·la negra en català i Premi Vila de Gràcia) i Emet o la Revolta (La Magrana, 2011), traduïda al castellà per Duomo Ediciones (Emet o la Rebelión, 2012). També ha participat a les antologies de relats Matar en Barcelona (Alpha Decay, 2009) i Crims.cat (Alrevés, 2010), així com a l'antologia poètica Nueve Fresquíssimos d'Espanya (Produccions Escopeta, 2009). Ha estat autor convidat a les conxorxes llibresques de BCNegra (2010), Madrid (2012), Bogotà (2013) i Medellín (2013). Ha impartit tallers sobre el gènere negre i ha col·laborat i col·labora amb diverses publicacions i revistes de cultura com ara Barcelonès, Quimera, Sigueleyendo, Nativa o L'Independent de Gràcia.

© Editorial Clandestina 2024