Crims.cat
Les Veus del Crim
Autor: Anna Maria Villalonga
ISBN: 978-84-15900-07-8
Pàgines: 336
Publicat: 2018
Dimensions: 16 x 21
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Crims.cat
Gènere: Assaig
Sinopsi:
Com a lectora incansable, des de petita he tingut un somni: conversar en persona amb els autors que admiro. Sempre m’havia imaginat asseguda davant d’ells, cosint-los a preguntes. Desitjava saber-ho tot: d’on treien les idees, quin era el seu procés creatiu, com construïen els personatges. La meva curiositat no tenia límits. I, per damunt de tot, sentia que els havia d’agrair les meravelloses estones que em feien passar.
Les veus del crim sorgeix d’aquest somni. A través de les converses amb dotze autors catalans de novel·la negra, el volum aconsegueix dues fites molt interessants. D’una banda, afegeix una baula a la poc desenvolupada recerca sobre el gènere negre en català. D’una altra, esdevé un mitjà divertit, lleuger i entretingut d’acostar els nostres escriptors al gran públic. 
Sobre l'autor:

Llicenciada en Filologia Catalana i Hispànica, Anna Maria Villalonga és professora de literatura del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. Especialista en l’Edat Moderna, combina la seva recerca i les publicacions sobre el teatre català del segle xviii amb l’activitat divulgadora i investigadora al voltant del gènere negre. Autora d’articles i estudis que se centren en la novel·la negra catalana actual, les seves ressenyes i articles apareixen periòdicament en diversos mitjans digitals. Edita tres blocs diferents, que abracen els àmbits del cinema i de la literatura. Entre ells, A l’ombra del crim, especialitzat en el gènere, ha esdevingut un espai de referència per a tots els amants de la narrativa criminal. També conrea la literatura de ficció i alguns dels seus relats han estat publicats en diversos reculls i revistes literàries.

© Editorial Clandestina 2024