Crims.cat
La noia que fa vint mesos que és a la presó
Autor: Josep Torrent
ISBN: 978-84-16328-16-1
Pàgines: 192
Publicat: 2015
Dimensions: 13,5 x 21,5
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Crims.cat
Gènere: Novel·la negra
Numeració: 19
Sinopsi:
La Júlia plora per dubtes, plora per por, plora per pànic.
Quan li van dir a l’Esteve que havien acusat la seva amiga d’haver assassinat a ganivetades la seva exparella, no s’ho podia creure.
El judici és a punt de començar: una sala atapeïda, periodistes a dojo, una magistrada, un fiscal contundent, un advocat inexpert, uns membres del jurat ben exigents i tot un guirigall de gent encuriosida en un plet després d’any i mig d’investigacions i proves.
Tot un procés judicial de cinc dies replets de testimonis i de declaracions confuses, informes i documentacions que s’espera que facin justícia. Però... seran suficients per demostrar la innocència o culpabilitat de l’acusada? Què es pot esperar de tot aquest litigi?
Josep Torrent, després de La sang és més dolça que la mel, guanyadora del 1er Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana l’any 2014 (crims.cat nº 14), en aquesta ocasió ens presenta una «novel·la judicial», un subcorrent més de l’anomenada novel·la negra, ben emparentada i propera a les narracions d’Erle Stanley Gardner o John Grisham.
Sobre l'autor:

 Josep Torrent Alabau (Bellcaire d’Empordà, 1956) té publicades diverses obres per a infants i joves. Per a adults, ha publicat el llibre de microcontes Fum, pedres, miralls... Les novel·les policíaques La Mirora mata els dimarts i Detalls culinaris van merèixer el Premi Ferran Canyameres. També en el gènere negre, el 2014 va guanyar el I Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana per la novel·la La sang és més dolça que la mel, i el 2015 va publicar La noia que fa vint mesos que és a la presó, ambdues dins la col·lecció de «crims.cat».

Ha obtingut diversos guardons de reculls de relats per a adults i també el Premi Ramon Muntaner 2012 per la novel·la Abans de la batalla.

És l’autor del guió de la pel·lícula medieval 1212. L’any de la croada.

© Editorial Clandestina 2024