La casa sense clau
Autor: Earl Derr Biggers
Traducció: Sílvia Aymerich i Lemos
ISBN: 978-84-19627-26-1
Pàgines: 430
Publicat: 30 d’octubre 2023
Dimensions: 13,5 x 20 cm
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Biblioteca Clandestina
Gènere: Narrativa
Numeració: 5
Sinopsi:

John Quincy Winterslip, membre de l’alta societat de Boston, viatja a Hawaii per visitar els seus familiars Dan i Amos, que fa anys que van deixar la ciutat a favor de la calma paradisíaca. Ara bé, a l’illa l’espera una sorpresa: Dan ha estat assassinat. Mentre investiga per descobrir la veritat, es deixa seduir per l’estil de vida de Honolulu, radicalment diferent de l’estrès bostonià. Per resoldre el misteri comptarà amb l’ajuda de la seva tia Minerva i de l’enigmàtic detectiu Charlie Chan, un home d’enginy i perspicàcia inigualables.

La casa sense clau és el primer llibre de les aventures de Charlie Chan, el detectiu protagonista de diverses adaptacions cinematogràfiques i televisives durant la primera meitat del segle XX. En una època en què la literatura estatunidenca era plena de personatges asiàtics associats a estereotips negatius, Earl Derr Biggers va arriscar i guanyar amb la creació de Chan, un home noble, valent i heroic que no renega dels seus orígens. L’ambientació del misteri a un indret exòtic per al lector com Hawaii va ser un precedent per a sèries d’èxit com Hawaii 5.0 o Magnum P.I.

Sobre l'autor:

Earl Derr Biggers (1884, Warren, EUA-1933, Pasadena, EUA) va ser un escriptor i dramaturg conegut per crear el detectiu Charlie Chan. Va estudiar a la Universitat de Harvard, on va ser membre de la revista humorística Lampoon. Després d’una època com a periodista a Ohio i Nova York, va saltar a l’escriptura. Moltes de les seves novel·les es van adaptar al teatre i posteriorment al cinema. Les novel·les de Charlie Chan, considerat el primer detectiu asiàtic de la ficció, el van portar a Hollywood, on va treballar en el guió de diverses pel·lícules basades en els seus llibres. Va morir el 1933, als 48 anys, a causa d’un problema cardíac.

© Editorial Clandestina 2024