Interrogatoris: gènere negre i memòria
Autor: Àlex Martín
ISBN: 978-84-19627-19-3
Pàgines: 296
Publicat: 16/10/2023
Dimensions: 16 x 21 cm
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció:
Gènere: Assaig
Sinopsi:

Aquest és un llibre d'entrevistes. N'hi ha un total d'onze, a escriptors i especialistes de renom, bona part dels quals, francesos. La tria no és casual: França no és tan sols el país capdavanter del gènere negre a Europa, sinó també tot un referent dels estudis teòrics, cabdal per entendre avui la recepció d’aquest tipus de literatura a casa nostra.

Sota el títol Interrogatoris, us oferim unes converses amenes i disteses, però també rigoroses i exhaustives, tant per a un públic especialitzat com per a tots els amants del gènere, que ens permeten analitzar sobretot les relacions històriques que existeixen entre gènere negre i memòria, però també altres temàtiques com les col·leccions literàries, les terminologies, els moviments i els autors.

Un assaig construït amb preguntes i respostes que pretén mostrar com aquesta narrativa realista i crítica —com diria Raymond Chandler— ha estat i és encara un vehicle excel·lent per investigar els problemes de la nostra societat.

Sobre l'autor:
Àlex Martín Escribà (Barcelona, 1974) és professor de llengua i literatura catalanes i codirector del Congrés de Novel·la i Cinema Negre a la Universitat de Salamanca. Part de la seva activitat investigadora es centra en l’estudi del gènere negre i policíac en llengua catalana i castellana. És autor de diverses publicacions i director de la col·lecció «crims.cat» de l’editorial Alrevés.
© Editorial Clandestina 2024