Crims.cat
Greal de sang
Autor: Gregori Royo Bello
ISBN: 978-84-17847-76-0
Pàgines: 246
Publicat: 2020
Dimensions: 13,5 × 21,5 cm
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Crims.cat
Gènere: Novel·la negra
Numeració: 55
Sinopsi:
El Sant Calze, la relíquia més preuada de la catedral de València, conegut com el veritable Greal de Terra Santa, ha desaparegut. En el segon cas de la seva incipient però accidentada carrera, el sotsinspector de la Policia Judicial de València, Jordi Lleonard, s’enfronta a l’assassinat d’un jove en una investigació complicada, on el protagonista s’acosta a l’espai claustrofòbic i delirant d’una secta: el control de les consciències estrenyen fins a l’asfíxia els llaços de dominació sobre els seus membres i la dissecció de la mentalitat sectària fa qüestionar els pilars culturals per esborrar les fronteres entre el bé i el mal, el passat i el present, allò material i allò espiritual, el fàrmac que cura i el fàrmac que mata.
I davant dels personatges de carn i os, l’espai en pugna de la ciutat de València: la trama urbana, els seus edificis i la seua història, les ciutats dins de les ciutats... són categories que atorguen vida pròpia a un organisme autònom i amenaçador que interactua sobre els protagonistes amb les seues dosis de misteri, màgia i fascinació.
Ara, tan sols falta una cosa: esbrinar el perquè de tot plegat. 
 
Greal de sang va ser guardonada amb el premi de narrativa Ciutat de Vila-real 2020.
Sobre l'autor:
Gregori Royo Bello (Montalbán, Terol, 1963) és profesor de Llatí i Grec a l’Institut de Secundària IES Vall de la Safor de Villalonga (La Safor). Va engegar la seua dèria literària de la mà del gènere negre. Sota el pseudònim d’Andrea Robles (Gregori Royo i Maite Enrique), té publicats la novel·la La visita del vent (Riublanc, 2009), el relat «Aigua morta» a l’antologia d’autors negres Crims.cat 2.0 (Alrevés, 2013) i l’article «Ferran Torrent, un viatge a l’heterodòxia», a Ítaca, Revista de Filologia (Universitat d’Alacant, 2014, 5). Ha publicat, com a guanyador del XXIII Certamen de Poesia «Marc Granell» Vila d’Almussafes 2019, el poemari «Quadern de la Vall», d’Edicions 96, i va endinsar-se en la traducció d’Homer a L’Odissea (Riublanc, 2017). Ha col·laborat als diaris La Opinión de Murcia i al Levante, de la Safor, on duia una columna setmanal de crítica de teatre i cinema. 
© Editorial Clandestina 2024