Crims.cat
Fets caldo
Autor: Pere Figueras
ISBN: 978-84-18584-67-1
Pàgines: 180
Publicat: 2022
Dimensions: 13,5 x 21,5
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Crims.cat
Gènere: Novel·la negra
Numeració: 69
Sinopsi:
El protagonista d’aquesta història és Avel·lí Baldoví, un psicòpata convençut que el món obra en contra seva i que no dubta a eliminar tot aquell que ofèn la seva dignitat. L'impulsen les seves veus interiors, més concretament la d’una iguana sorneguera i malparlada que l'esperona a cometre els seus crims, malgrat que és perseguit tant per la policia, com per un detectiu privat i una periodista, tots ells encaparrats en diferents teories que es mouen a les palpentes entre l'egolatria, la bona fe i l'estupidesa.
A les mans teniu una novel·la satírica, una crítica àcida i perversa, un divertimento que dessagna una corrua d'institucions i valors: la policia i la llei, l'església, la família, l'empresa privada, la psiquiatria, el periodisme... la banalitat i la corrupció de les quals juga a favor de l'assassí i li permet moure's amb llibertat entre aquesta podridura per aconseguir els seus objectius. 
Fets Caldo, de Pere Figueras, va resultar guardonada ex aequo amb el IX Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana 2022. 
 
Sobre l'autor:
Pere Figueras i Vigara (Terrassa, 1963). Llicenciat en Història de l'Art. Ha estat documentalista i membre del patronat de l'Arxiu Tobella de fotografia. Autor de diverses obres sobre història gràfica publicades per diferents entitats. Membre fundador del Centre d'Estudis Històrics de Terrassa i de la revista Terme. Periodista i membre de l'Associació Professional d'Informadors. Deixà el periodisme per dedicar-se a la publicitat. Com a publicista ha estat director de producció comercial de UPN i de Radio Club 25, director d'art i director creatiu de diferents agències.
© Editorial Clandestina 2024