Els trenta-nou esglaons
Autor: John Buchan
Traducció: Sílvia Aymerich i Lesmos
ISBN: 978-84-19627-03-2
Pàgines: 230
Publicat: maig 2023
Dimensions: 13,5 x 20 cm
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Biblioteca Clandestina
Gènere: Narrativa
Numeració: 1
Sinopsi:

Richard Hannay, un enginyer de mines britànic que acaba de tornar de Rodèsia, està avorrit de la nova vida que ha començat a Londres. Tot can- via quan troben mort a casa seva un home que ha descobert un complot polític de dimensions inter- nacionals. Hannay haurà de fugir a la seva Escòcia natal i descobrir la veritat abans no sigui massa tard. Per a ell i per al seu país.

L’escriptor i polític escocès John Buchan firma una novel·la ambientada el 1914 en una Europa a les portes de la Primera Guerra Mundial que no dona treva al lector, i que va inspirar un dels grans clàssics d’Alfred Hitchcock. Buchan estructura la novel·la a partir dels encontres del protagonista amb personatges d’allò més diversos, testimonis de la paranoia prebèl·lica que hi havia als diver- sos estaments de la societat britànica. Hi trobem, a més, per primer cop el personatge de Richard Hannay, un home corrent a qui les circumstàncies empenyen a l’heroisme, i que protagonitzarà qua- tre aventures més de l’autor escocès.

Sobre l'autor:

John Buchan (1875, Perth, Escòcia - 1940, Montreal, Quebec) va ser un escriptor i polític conegut per les seves novel·les d’aventures. Fill d’un clergue, Buchan va estudiar Filologia clàssica a Glasgow i Oxford, on ja va demostrar el seu talent per a la literatura. Tota la seva vida es va moure entre la política i les lletres, ja que va treballar tant per a l’alt comissionat de Sud-àfrica com per a l’editorial anglesa Nelson. Durant la Primera Guerra Mundial va ser director d’informació del Govern britànic. Aquesta feina el va inspirar per crear Richard Hannay, protagonista de moltes de les seves aventures, la més coneguda de les quals és Els trenta-nou esglaons, adaptada al cinema per Alfred Hitchcock. Després de la guerra va ocupar diversos càrrecs polítics, i el 1935 va ser nomenat governador del Canadà, país on va morir el 1940 a causa d’una hemorràgia cerebral.

© Editorial Clandestina 2024