El gran misteri de Bow
Autor: Israel Zangwill
Traducció: Eloi Creus
ISBN: 978-84-19627-14-8
Pàgines: 206
Publicat: maig 2023
Dimensions: 13,5 x 20 cm
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Biblioteca Clandestina
Gènere: Narrativa
Numeració: 3
Sinopsi:

Bow, un districte de l’East End de Londres. L’Arthur Constant, activista pels drets dels treballadors, apa- reix mort a la seva cambra, tancada amb clau. Quan el forense determina que no es tracta d’un suïcidi, està clar que algú ha assassinat en Constant. Però qui? I com? Aviat el gran misteri de Bow acapara tots els diaris, i les ments més brillants de la ciutat faran tot el possible per ser els primers a resoldre un crim a priori perfecte.

Considerada la primera novel·la amb un assassinat de cambra tancada, El gran misteri de Bow destaca pel seu humor fi i la seva ironia. Inspirat per altres autors com Edgar Allan Poe o Arthur Conan Doyle, Zangwill presenta al lector un misteri aparentment impossible amb una resolució sorprenent. Ara bé, si alguna cosa diferencia la novel·la de Zangwill de la d’altres contemporanis no és l’argument engin- yós, sinó el retrat mordaç que fa de la societat del moment. En comptes d’homenatjar la novel·la de detectius, l’autor la deconstrueix i parodia. El resul- tat és una història fresca i àgil, amb una bona dosi de crítica al sensacionalisme que envolta el tracta- ment del crim i la violència a la premsa.

Sobre l'autor:

Israel Zangwill (1864, Londres, Anglaterra – 1926, Midhurst, Anglaterra) fou un novel·lista, dramaturg i polític. Fill d’immigrants jueus d’Europa de l’Est, Zangwill va créixer a l’East End de Londres i va fer els seus estudis a la universitat de Londres. Va donar-se a conèixer amb una sèrie d’escrits sobre els jueus dels guetos a Londres, entre els quals destaca l’obra de teatre The Melting Pot. El gran misteri de Bow és la seva incursió en el gènere de misteri, i la primera novel·la on es presenta un assassinat en una cambra tancada. A nivell polític, va estar involucrat en el moviment sufragista, juntament amb la seva esposa, l’autora feminista Edith Ayrton, i va lluitar a favor dels drets dels jueus.

© Editorial Clandestina 2024