Crims.cat
Algú que no hi havia de ser
Autor: Manuel de Pedrolo
ISBN: 978-84-17077-43-3
Pàgines: 190
Publicat: 2018
Dimensions: 13,5 x 21,5
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Crims.cat
Gènere: Novel·la negra
Numeració: 35
Sinopsi:
Algú que no hi havia de ser és, aparentment, la història d’un robatori en una petita sucursal bancària. Aquella porta folrada de la sucursal d’un banc del barri de Sant Andreu es convertiria per a l’Ernest —narrador i artífex de tot plegat— i els seus còmplices en una solució de facilitat. Però aquesta vegada l’aventura està protagonitzada per elements inhabituals que la capgiren —seguiments inesperats, persecucions frenètiques i enganys— i que arrenca l’home del seu statu quo per fer-lo passar a l’altra banda de la llei amb la finalitat de crear un ordre de convivència justa.
Una novel·la negra de caire polític, de plena actualitat, que suposa el primer néo-polar del gènere negre a Catalunya.
 
«Algú que no hi havia de ser pertany a un subgènere ben poc freqüentat a casa nostra, potser per desconeixement, potser per abús de novel·la procedimental. Ens referim a la crook-story, o millor dit, aquelles històries enfocades des de l’òptica del delinqüent. Teniu a les mans una novel·la ben realista, un vulgar robatori a un banc, premeditat i estudiat, però també ben fatalista, on un cop més el lector no en pot sortir il·lès.»
De l’epíleg de Jordi Canal i Artigas i Àlex Martín Escribà
La edición de este libro ha contado con la ayuda del Ministerio de Cultura y deportes. 
Sobre l'autor:

Manuel de Pedrolo, l’Aranyó (1918-1990). Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Ha conreat diversos gèneres literaris, especialment el novel·lístic. Prolífic com cap altre, va publicar més de cent llibres i va ser reconegut amb guardons com el Premi Joanot Martorell (1954), el Premi Víctor Català (1956), entre d’altres. Atret per la novel·la negra i policíaca, va dirigir «La Cua de Palla» (1963-1970) i es va convertir en el màxim exponent del gènere amb títols com Es vessa una sang fàcil (1954), L’inspector fa tard (1960), Joc brut (1965) i Mossegar-se la cua (1960), entre d’altres.

© Editorial Clandestina 2024